200 gratis bilar till vårdpersonal
genom nytt samarbete

Bidra till ökad uthållighet inom svensk sjukvård!


Ansök om en bil

200 gratis bilar till vårdpersonal genom nytt samarbete

We Fight Covid bidrar nu tillsammans med Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility genom varumärket M med 200 bilar till vårdpersonal. Initiativet ska bidra till att vårdpersonal utan tillgång till bil på ett säkert och snabbt sätt ska kunna ta sig till och från sin arbetsplats utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken. Initiativet inleds med en månads testperiod, med målet att skala upp.

” Det här initiativet är en god start för att minska riskerna för vårdpersonalen, men om det verkligen ska ge effekt behöver fler aktörer bidra till säkra transporter. I denna pandemi är vårdpersonalen än mer oumbärlig än under normala omständigheter och genom möjligheten att åka isolerat minskar riskerna för de människor vi behöver mest just nu”, säger Dan Castillo på WeFightCovid.

Initiativet innebär att personer anställda inom hälso- och sjukvården i hela landet erbjuds möjlighet att få tillgång till en bil från Hertz, OKQ8, Sixt eller Volvo Car Mobility till och från arbetsplatsen. Vid resor med hyrbilarna behöver användarna inte betala trängselskatt. Bilarna kommer att vara tillgängliga för vårdpersonal under en månads tid till en början, från och med första april. Det enda man behöver stå för är bränslet (alt 2kr/km för Volvo M) och ev valfri tilläggsförsäkring.

Vårdpersonal kan ansöka om en bil via knappen nedan.

We Fight Covid i pressen

Aktuellt hållbarhet


Läs vidare

Travel News


Läs vidare

Transportochlogistik.se


Läs vidare

Örebro Nyheter


Läs vidare

Bytbil.se


Läs vidare

Dagensnaringsliv.se


Läs vidare

Dagens Infrastruktur


Läs vidare

Hertz Sverige


Läs vidare

Helmnet


Läs vidare

Svensk Kooperation


Läs vidare

TT


Läs vidare

Presskontakt

André Frisk

Communications Director
andre@wefightcovid.org
+46 73 077 8984


Skänk din gåva