Halv miljon satsas på program
för utveckling av Corona-snabbtest

Bidra till ökad uthållighet inom svensk sjukvård!


Skänk din gåva

Halv miljon satsas på program för
utveckling av Corona-snabbtest

COVID-19-pandemin har visat vikten av storskaliga och kontinuerliga virustester. Den stora efterfrågan på tester har skapat ett behov av lättillgängliga test-kit. För att möta detta behov har det svenska biotechföretaget Colorna arbetat fram ett program för utveckling av mer lättillgängliga virustest.

Det nystartade programmet ska utveckla biosensorer som snabbt kan identifiera viruset på provet i ett enkelt steg. För att möjliggöra den fortsatta utvecklingen satsar nu Norrsken Foundation och WeFightCovid 280 000 SEK vardera i Colornas program för utveckling av snabbtest för Corona.

  • Syftet med att ta fram dessa tester är att skapa förutsättningar för sjukvården att testa fler personer på ett enklare och smidigare sätt. Det finns ett behov såväl om en önskan både från myndigheter och det svenska folket att göra detta i större utsträckning än i dagsläget  – och den här donationen ger oss möjligheten att utveckla detta, säger Nicole G Joensson, VD och medgrundare på Colorna.

Satsningen på totalt 560 000 SEK möjliggör det fortsatta arbete och målet är att ta fram ett snabbtest så fort som möjligt.

  • Vi befinner oss i en global pandemi som kräver att vi alla hjälps åt. Därför känns det glädjande att vi nu kan bidra till Colorna ABs program som förhoppningsvis kommer kunna möta det stora behovet av snabbare tester, säger André Frisk, Communications Director på WeFightCovid.

Om Colorna: 

Colorna AB är ett svenskt företag inom biotech som grundades 2020 som ett svar på COVID-19-epidemin. Colorna AB finns på SciLifeLab i Stockholm.

Om We Fight Covid: 

WeFightCovid är ett ideellt initiativ som mobiliserar privatpersoner, organisationer och företag för att slåss mot coronaviruset. WeFightCovid.org

Om Norrsken Foundation:

Norrsken Foundation är en svensk ideell organisation som grundades 2016 med syftet att lösa några av världens mest akuta utmaningar. Stiftelsen driver den prisbelönta teknikhubben Norrsken House, en social riskkapitalfond på 30 miljoner euro för investeringar i framstående entreprenörer som löser världens största utmaningar, samt två egna startupinitiativ: Klarity och 29k. Stiftelsen grundades av Niklas Adalberth, en av medgrundarna till betaltjänstföretaget Klarna. www.norrskenfoundation.org

We Fight Covid i pressen

TT


Läs vidare

Örebro Nyheter


Läs vidare

Dagens Industri


Läs vidare

Presskontakt

André Frisk

Communications Director
andre@wefightcovid.org
+46 73 077 8984


Skänk din gåva